Kasvukonsultointi on kirosana

Growth hacking on edelleen termi, johon törmään liian usein. Tavallaan se on mukavan monisyinen sana kertomaan, mitä henkilö/palvelu tekee. Samalla se ei kerro yhtään mitään, koska ei ole yleisesti hyväksytty mitä termi tarkoittaa.

Kasvukonsultointi on suomenkielinen vastine joissain piireissä. Se on vielä pahempi.

Termien taustalla on usein myyntityötä ilman, että halutaan tehdä myyntiä. Lisäksi hitusia vaikuttamista, pr-duunia, markkinointia ja kasvu on hakkeroitu.

Kasvuhakkerointi on siis vain moderni ilmaisu kaikille niille toiminnoille, joita vanhakantaisessa organisaatiossa tehdään eri osastoilla. Siksi termiä rakastetaankin yhä start up -maailmassa. Yksi growth hacker tekee kuuden ihmisen duunit.

Parhaimmillaan kasvuhakkeri on henkilö, joka availee ovia yritykselle. Vie oikeisiin pöytiin, baaritiskeille, purjehdusseuroihin, sikariklubeihin, golfkentille, aamupaloille, juoksulenkeille – missä nyt sitten tekijä kohtaa tarvitsijan.

Sitä se growth hacking on – tarvitsijan etsimistä. Sulla on tuote, palvelu, idea, jotakin – hyvä kasvukonsultti löytää sille tarvitsijan.

Growth hackingia koko rahalla

Miksi termi sitten on pesinyt itsensä kieleemme? Se oli alunperin hyvä sana kuvaamaan tietynlaista vauhdittajaa, joka toi liiketoimintaan startin ja kasvun. Nykyään se tarkoittaa mitä tahansa puhelinmyyjästä (mikä on muuten kova ja hieno duuni) markkinointiassistenttiin (mikä, myös, on hieno duuni).

Joten yhä useammin törmään ajatukseen siitä, että yksittäinen growth hacker tekee isossakin firmassa kaikkien eri osastojen duunit. Valitettavan usein työ on sellaista, että sen heijastevaikutukset näkyvät vasta kuukausia kuluttua, joten moni kerkeää karkaamaan urallaan eteenpäin ennen kuin näkee työnsä tuloksia, saati että se näkyisi palkassa.

Jos siis harkitset kasvukonsultin palkkaamista, mieti vielä. Moni sitä tekevä (itsekin salaa piilossa) on monialainen osaaja, joka voi hoitaa montakin eri tonttia, mutta se ei ole järkevää pitkäkestoisesti.

Älä siis burn outtaa growth hackeria, vaan puhu sille suomea. Juttele mukavia ja kysy joskus siltä superverkostoitujalta, että onko sillä ollut hyvä päivä. Se kysyy sitä sulta kuitenkin.

Ole ihminen ja saat kasvuhakkeroinnista paremmin tuloksia. Eipä mulla tänään muuta. btw kirjoitan sisältöjä huikealle massavaaratilanneviestintäohjelmisto-firmalle (jeps, kehitän tuota kuvausta koko ajan eeppisemmäksi) Osaava.fi – jos tarviit yritykseesi turvallisuuden seuraavan askeleen, joka maksaa itsensä takaisin säästöinä – käyppä tutustumassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s